Kadilna smola Copal
Copal je smola iz istoimenskega drevesa, ki raste v Mehiki in Srednji Ameriki. Zažigajo ga kot kadilo za “očiščenje in zaščito”.Copalovo drevo naj bi prvotno raslo v Mehiki, zdaj pa ga je mogoče najti na številnih mestih, vključno z zahodno Afriko, Indijo, Srednjo in Južno Ameriko. Smola je tista, ki velja za najbolj dragoceno, v starih časih pa še toliko bolj, če prihaja iz dreves, v katera je udarila strela. Maji so kopalovo smolo imeli za izjemno sveto, dotikali so se je z posebnimi inštrumenti, ne pa z golimi rokami. Beli Copal ima lahek, svetel, saden vonj, ki čisti duha in lahko pomaga pri duševnem in duhovnem delu. Za razliko od drugih oblik se beli copal nabira kot tekočina, nato pa se pusti, dokler se ne posuši.
Kadilne smole se že stoletja uporabljajo pri izdelavi kadil in tudi same. Če želite zažgati smolo kot kadilo, potrebujete vir toplote. Večina ljudi uporablja oglje, ki je zasnovan posebej za ta namen. Oglje postavite v posodo, odporno na vročino, da zaščitite pred močno vročino. Ko se smola prižge se sprostijo čudovite arome. Kot kadilo je smolo najbolje zažgati na oglju ali v ognju in oddaja kakovostno, čisto aromo – nekaj, kar je lahko presenetljivo, saj pred kurjenjem vonja praktično ni!
- Količina: 60g
- Poreklo: Indonezija
Opisi so splošne informacije in se nikakor ne nanašajo na diagnostiko in zdravljenje. Pri zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim zdravnikom.
OPOMBA: zaradi različnih barvnih nastavitev ekrana lahko pride do razlik v odtenku barve med sliko in izdelkom.