Zgodba metulja je zgodba življenja.

Mojega, tvojega, našega. Iz gosenice, ki se zaprede,

obda s sivino in v temi in tišini dozoreva,

se razvija in ko oklep postane premajhen,

se osvobodi, ugleda luč sveta prekrasen metulj,

ki zablesti v vsej svoji lepoti.

viktorija krmelj

Tako je tu z mano, s tabo, z nami vsemi. Eni smo še v kokonu, zapredki, drugi že slutijo svetlobo svobode, tretji so že razprli svoja čudovita krila. Kot se razvija in raste metulj, tako se razvijamo in rastemo tudi mi. Cikli narave so cikli našega življenja.

In prav narava je že od nekdaj moja učiteljica in zaveznica. Moja življenjska pot je obogatena z naravo, ki v vseh letnih časih znova in znova napolni moje srce. Njena pestrost barv, bogastvo oblik, vzorcev in zvoka me vodijo pri mojem ustvarjanju in v življenju. Narava in njeni vzorci me navdihujejo pri risanju mandal in energetskih slik, pri ustvarjanju zvoka in glasbe, prežema vsa področja mojega delovanja.

Prvi stik z seboj sem začutila na delavnici Prebujanje razsvetljenega srca. Tam sem začutila, da je moja prava pot, zato sem se pustila voditi v smeri narave in njenih energij. Tako je sledil sklop delavnic o šamanizmu, kjer so se dokončno sestavili vsi občutki in energije, ki sem jih od nekdaj zaznavala, a nisem vedela, kako jih izraziti in kaj z njimi početi. Zdaj se je vse postavilo na mesto: začela sem risati mandale, energetske slike, se izdatno dodatno izobraževala in začela razumeti njihov simbolni pomen.

Risanje mandal in njihov namen poučujem tudi na delavnicah. Ko rišem te popolne vzorce sem v stiku z naravo. Narava je Sveta geometrija, ki pomirja, sprošča, zdravi.

Skozi vse te oblike se globlje povežem z naravo, svojim bistvom ter drugim pomagam pri tem. Energije narave izražam in prenašam tudi preko zvoka, ki prinaša poseben terapevtski učinek. Igranje na gong, tibetanske pojoče sklede, kristalne sklede, zveneče vilice deluje izjemno pomirjujoče in zdravilno na telo in duha ter je vedno bolj priljubljen način regeneracije, sproščanja, pa tudi povezovanja z energijo narave. Zvok je vezni člen med sproščujočo masažo.

Na poti iskanja sebe sem se srečala z tehnikami NLP, access bars , hipnozo.

Če se vrnem k metulju, je to zgodba o odnosih, o barvah , oblikah in zvoku. Vabljeni na pot odkrivanja svojega metulja.