Kadilo beli žajbelj in cimet
Beli žajbelj (Salvia Apiana) je aromatičen zimzelen grm, ki je doma na suhih in polsuhih območjih na jugozahodu Amerike. Danes je razširjen tudi drugod in ga najdemo tudi pri nas. Indijanci so rastlino uporabljali tudi za medicinske namene. Beli žajbelj je tradicionalno naravno ročno izdelano šamansko kadilo. Listi belega žajblja povezani v snope odpirajo pot sveži energiji. Energija bo tekla bolj prosto, iz prostorov boste pregnali negativno energijo in naredili prosto pot pozitivni energiji. Snop belega žajblja (Salvia Apiana) je nepogrešljivo kadilo severnoameriških indijancev in šamanov. Je čudovito kadilo z značilno zeliščno aromo – odlično deluje tudi kot naravni osvežilec zraka. Ustvarja čisto in prijetno okolje za meditacijo, jogo ,pomirja v stresnem obdobju, po prepiru in očisti tudi negativne energije na energetskem polju posameznika. Lahko pa ga prižgemo preprosto za boljše počutje in sprostitev. Beli žajbelj ima antimikrobne značilnosti. Pomaga pri odstranjevanju bakterij, virusov in gliv iz prostora, ter odganja insekte. Za mnoge od kultur se je beli žajbelj imenoval “Sveta rastlina”. Uporabljali so ga, da so se znebili neželenih vztrajajočih energij, prosili duhove za blagoslov, blaginjo in zaščito.
Kombinacija belega žajblja in cimetovih palčk deluje pomirjujoče in očiščevalno. Cimet je znan po svojem ogrevalnem učinku, tako na vaše telo kot na vaš um. Beli žajbelj je znan po svojih čistilnih učinkih in moči odganjanja negativne energije. Poleg tega beli žajbelj pomirja in osveži.
Zanimivo pri cimetu in žajblju je, da sta dva zelo različna vonja. Ravno zaradi tega se odlično dopolnjujeta. Beli žajbelj je težek in pikanten. Je pomirjujoč in poživljajoč vonj. Takoj ko zažgeš žajbelj, se kmalu prepričaš o čistilnih lastnostih tega zelišča. Cimet je znan po vsem svetu. Tako v kuhinji (enolončnice, pecivo, čaj) kot v izdelkih, kot so kadila in dišeče sveče. Vonj je mehak, prijazen in sladek. To je tudi učinek, ki ga ima vonj na vaš um. Skupaj z belim žajbljem pomirja negativne misli in ustvarja prijeten vonj v vašem domu.
Ste vedeli, da se pri dimljenju združi štiri elemente? Pri tem zelišča predstavljajo element zemlje, zgorevanje predstavlja ogenj, dim je zrak in lupina školjke element vode.
- Kadilo Beli žajbelj in cimet
- Poreklo: Kalifornija (ZDA)
- dimenzije: 10 cm
Uporaba:
En konec snopa držite nad odprtim ognjem (sveča) toliko časa, da žajbelj začne tleti. Nato potresite s snopom, da se začne kaditi iz snopa. Snop »potresajte« toliko časa, da ne ugasne .Prostor se bo napolnil z vonjem kadila. . Če snop gori preveč oz. ga želite ugasniti, ga zaprite v steklen kozarec s pokrovčkom, da mu vzamete kisik in preneha goreti. Lahko ga tudi pritisnete v kozarec s peskom ali školjko. Naslednjič snop žajblja uporabimo ponovno na isti način.
Opisi so splošne informacije in se nikakor ne nanašajo na diagnostiko in zdravljenje. Pri zdravstvenih težavah se posvetujte s svojim zdravnikom.
OPOMBA: zaradi različnih barvnih nastavitev ekrana lahko pride do razlik v odtenku barve med sliko in izdelkom.